Waar aan denken tijdens het traden in crypto

Op cryptocurrency beurzen kunnen mensen cryptocurrencies, zoals solana kopen, verkopen en verhandelen. Als je aan de slag wilt met crypto, is het eerste wat je moet doen een exchange kiezen om je crypto van te kopen. Er zijn talloze exchanges waar je crypto kunt verhandelen, waaronder Coinbase, Binance, Coinmerce en Gemini. Cryptocurrency-beurzen verschillen van traditionele aandelenbeurzen omdat er geen gecentraliseerde autoriteit is. Dit betekent dat de beurzen werken zonder regelgevend toezicht en dat gebruikers geen bescherming hebben in geval van fraude. Het is belangrijk om je eigen onderzoek te doen en een gerenommeerde exchange te kiezen. We vertellen je in dit artikel meer

Cryptocurrency beurzen tips

Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten bij het kiezen van een exchange.

  • Reputatie – Bekijk beoordelingen en feedback van andere gebruikers. Zoek naar positieve beoordelingen en vermijd uitwisselingen met negatieve feedback.
  • Kosten – Bekijk de kosten die de exchange in rekening brengt. De kosten verschillen per exchange, dus het is belangrijk om een exchange te kiezen met concurrerende tarieven.
  • Handelsvolume – Kijk naar het handelsvolume van een exchange om te zien hoeveel mensen er op het platform handelen. Hoe hoger het volume, hoe beter.
  • Veiligheid – Zoek uit hoe de beurs jouw fondsen beveiligt. Zoek naar exchanges die 2-factor authenticatie en een cold storage wallet aanbieden.
  • Type beurs – Zoek uit of de beurs een gecentraliseerde of gedecentraliseerde beurs is. Deze twee soorten exchanges werken verschillend en hebben hun eigen voor- en nadelen.

Populaire cryptocurrencies

  • Bitcoin – Bitcoin was het eerste blockchain netwerk dat in 2008 door Satoshi Nakamoto werd gecreëerd. Het heeft de hoogste marktwaarde van alle andere cryptocurrencies. Het wordt vooral gebruikt als een opslagplaats van waarde of een manier om geld over de grens over te dragen.
  • Ethereum – Ethereum is een blockchain netwerk waarmee gedecentraliseerde toepassingen en tokens kunnen worden gebouwd. In tegenstelling tot Bitcoin, dat vooral wordt gebruikt als opslagplaats van waarde, kan Ethereum worden gebruikt om andere toepassingen te bouwen.
  • Ripple – Het primaire doel van Ripple is het creëren van een netwerk voor wereldwijde betalingen. Het netwerk kan worden gebruikt om betalingen te verwerken tussen twee partijen die beiden het netwerk gebruiken.
  • Litecoin – Een van de bekendste altcoins, Litecoin is in 2011 ontstaan als een fork van het Bitcoin-netwerk. Het is vergelijkbaar met Bitcoin in zijn functie en vermogen om geld over de grens over te maken.
Scroll naar boven