financeel adviseur

Een financieel adviseur in dienst nemen

Een financieel adviseur in dienst nemen is lang zo gek nog niet. Tegenwoordig door het internet zijn er steeds meer mensen die alles zelf willen doen om zo kosten te besparen. Ondanks dat dit vaak wel goed gaat, gebeurt het toch al te vaak dat mensen hierdoor veel geld mislopen of gewoonweg weggooien. Een financieel adviseur in dienst nemen, kost vaak wel veel geld, maar in veel gevallen levert goed advies meer geld op dan dat het kost.

Verschillende soorten financiële adviseurs

Er zijn adviseurs welke van verschillende financiële vraagstukken verstand hebben. Maar er zijn ook financiële adviseurs die enkel van een bepaald vakgebied verstand hebben. Het is dan ook van te voren erg belangrijk om te weten waar een adviseur in gespecialiseerd is, zodat jij de juiste persoon hebt voor jouw vraagstukken.

Voordelen van een financieel adviseur in dienst nemen

Bij financiele producten zoals hypotheken, verzekeringen en beleggingen. Kan een klein foutje grote gevolgen hebben, waarbij er veel geld verloren kan gaan. Met goed advies van een adviseur kunnend dit soort problemen voorkomen worden. Een officieel financieel adviseur heeft ook een zorgplicht, waardoor deze volgens de wet financieel toezicht, niet een enorm risicovol en complex product mogen aanbieden.

Dit terwijl er op het internet genoeg financiële producten te vinden zijn, welke juist wel enorm complex en risicovol zijn.

Meer weten over een financieel adviseur in dienst nemen? Bekijken dan eens deze pagina van het Nibud.

Scroll naar boven