aandelen handelen

Hoe aandelen kopen

Veel mensen zien het wel zitten om een gedeelte van hun spaargeld te beleggen. Aandelen zijn hierbij nog steeds de bekendste vorm, al zijn de jongere generaties steeds meer geïnteresseerd in crypto. Des ondanks wordt er dagelijks nog voor miljarden euro’s verhandeld in aandelen, waardoor je kunt zeggen dat het nog steeds een populaire manier is van beleggen. Maar als je nu wat spaargeld over hebt, hoe kun je dan aandelen kopen? Wij zochten dit voor jou uit en delen onze bevindingen. Houd er wel rekening mee dat dit geen financieel advies is.

Van start gaan met aandelen kopen

Ten eerste is het belangrijk om te weten voor hoeveel geld je wilt gaan beleggen. Bepaal dit bedrag van te voren en ga hier niet overheen. Je zult namelijk niet de eerste zijn die bij een goed gevoel toch meer geld heeft geïnvesteerd dan eigenlijk de bedoeling was. Dit is natuurlijk reuze mooi als het goed gaat, maar erg vervelend als het slecht gaat. Het is dan ook sterk aan te raden om niet meer geld te investeren dan dat je gemakkelijk kunt missen.

Een belegginsplatform om aandelen te kopen

Er zijn op het moment van schrijven diverse brokers waar je online kunt beleggen in aandelen. Dit soort platformen zijn enorm populair bij consumenten, omdat je met een laag bedrag al in kunt stappen Hierbij een aantal populaire platformen:

  1. Plus500
  2. DeGiro
  3. BUX
  4. Etoro
Scroll naar boven