steel products

Grondstoffen worden steeds duurder en duurder

Door de corona crises en alles wat erbij is komen kijken, zijn de grondstoffen een stuk duurder geworden. Echter nu er overal in de wereld minder restricties zijn, blijken de prijzen nog steeds hoger te worden. Hierdoor zullen deze prijzen doorberekend worden in producten, waardoor consumenten het zullen merken in hun portemonnee.

Producten duurder of zelfs uitverkocht

Grondstoffen zijn een heel stuk schaarser geworden, waardoor de prijzen ook zijn gaan stijgen. Maar hoge prijzen is niet het enige probleem, het komt namelijk steeds vaker voor dat producten niet direct leverbaar zijn. Producten die in het verleden ruim op voorraad zijn, dienen nu soms wel een half jaar van te voren besteld te worden. Dit probleem kan erg eenvoudig ontstaan, bijvoorbeeld door het wachten op een klein onderdeel zoals een computerchip van een auto.

Metaal prijzen enorm omhooggeschoten

De metaalprijzen hebben zijn op het moment van schrijven helemaal omhooggeschoten. Hierdoor zijn er zelfs fabrieken die een productiestop hebben. Puur omdat de investering te groot wordt om een grote voorraad aan te houden.

Er zijn door de hoge prijzen echter ook mensen die hier dankbaar gebruik van maken. Door metaal in te zamelen en te verkopen. Op websites zoals Oud ijzer prijzen, kun je precies bekijken wat een bepaalde metaalsoort op het moment waard is. Hierdoor kan een goede keuze gemaakt worden om de juiste dag te bepalen om oud ijzer in te leveren. De prijzen kunnen namelijk van dag tot dag en week tot week behoorlijk verschillen. Waardoor het vaak uit kan om even te wachten totdat de prijs van metaal weer hoger staat.

Koper populaire grondstof om in te leveren bij de oud ijzer inkoper

Rood koper is altijd al behoorlijk waardevol geweest ook als het al gebruikt is. Echter door de enorme prijsstijgingen vandaag de dag van grondstoffen. Blijkt de prijs van koper per kilo ruim boven de €5,- te zijn. Hierdoor is het geen gewilde grondstof om in te leveren bij de oud ijzer handelaar.

Scroll naar boven